Đukanović: EU će podržati razgovore o preuređenju SCG-a

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju da vjeruje kako će europske institucije podržati razgovore o preuređenju odnosa Crne Gore i Srbije.

Đukanović je, u razgovoru s predsjednicom Izaslanstva Europskog parlamenta za jugoistočnu Europu Doris Pack, kazao kako je priključivanje europskim i transatlantskim integracijama prioritet Crne Gore, te da je crnogorska vlada snažno opredijeljena za daljnje reforme.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neposredni ciljevi su pozitivna studija opravdanosti otpočinjanja pregovora o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji i članstvo u programu NATO-a Partnerstvo za mir. Crna Gora, njena vlada i druge državne i društvene institucije spremne su u tom smislu ispuniti sve obaveze", kazao je Đukanović.

Kako je priopćeno iz vladinog Ureda za odnose sa javnošću, Pack je navela da bit pristupa dvostrukog kolosijeka, usvojenog u okviru Europske unije za državnu zajednicu SCG, treba podrazumijevati njegovu primjenu do kraja, kako bi napori i rezultati država članica ka ispunjavanju neophodnih preduvjeta za europske integracije, bili posebno i adekvatno vrednovani.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara