Đukanović: Jovanović nije žrtva crnogorskog režima

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je kako će sljedeći dani pokazati da nije bilo mjesta spekulacijama o tome da je ubijeni novinar, direktor i glavni urednik dnevnika "Dan", Duško Jovanović žrtva osvete nekog iz crnogorskog režima, dodajući da je "vlast, uz Jovanovićevu obitelj, bila najviše zainteresirana da on bude živ i zdrav, i da mu se ništa ne dogodi".

Đukanović je optužio oporbu i njezine čelnike da su "na vrlo nemoralan, grub, beskrupulozan i primitivan način, pokušali zloupotrijebiti Jovanovićevo ubojstvo, kako bi ostvarili svoje ciljeve".

Premijer Đukanović drži da bi "trebalo ozbiljno razmisliti i upitati se je li tko imao suprotne interese i želio tim tragičnim ubojstvom poslati poruku široj javnosti da je Crna Gora nestabilna država, a njezina vlast nesposobna jamčiti sigurnost građanima, te je li tko želio na ovakav način ponuditi novu šansu oporbi".

Mediji u Podgorici u četvrtak su javili, pozivajući se na izvore iz MUP-a, kako rezultati dosadašnjih vještačenja njemačkih stručnjaka iz Wiesbadena idu u prilog istražnim postupcima crnogorske policije i u potpunosti ih potvrđuju.

Crnogorska policija i tužiteljstvo do sada su procesuirali kaznenu prijavu jedino protiv Damira Mandića, kojeg terete da je počinio "teško ubojstvo pomaganjem", odnosno, da je bio u automobilu iz kojeg je, za sada, nepoznata osoba pucala na Jovanovića i ubila ga u središtu Podgorice prije mjesec dana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara