Đukanović o Brexitu: Svatko ima pravo na svoj put, poštujemo odluku Velike Britanije

Đukanović o Brexitu: Svatko ima pravo na svoj put, poštujemo odluku Velike Britanije

Screenshot: HRT

CRNOGORSKI premijer Milo Đukanović izjavio je u nedjelju da odluku Velike Britanije da napusti Europsku uniju treba poštivati kao demokratsko pravo svake države i naroda u Europi da biraju svoj put u budućnost.

"To pravo smo tražili i za nas i to podrazumijevamo za svakoga",  rekao je Đukanović i dodao da je ta odluka izazvala mnogo različitih tumačenja na međunarodnoj i domaćoj političkoj sceni.

Crnogorski premijer drži da će bilo koja europska država teško moći sebi osigurati globalnu konkurentnost izvan europskog konteksta. Dodao je da su europske i euroatlantske integracije jamac napretka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na domaćoj sceni ta odluka Velike Britanije dala je zamah svim antieuropskim strukturama koji intenzivno pokušavaju oživjeti iluziju da u Crnoj Gori postoji alternativni put razvoja u odnosu na put europskog i euroatlanskog razvoja države i regije", rekao je.

“Taj put nitko razuman na Balkanu ne želi”, kazao je Đukanović nakon sjednice Vijeća za praćenje realiziranja izbornog programa njegove Demokratske partije socijalista (DPS).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara