Đukanović: Popravit ćemo odnose s Rusijom

Đukanović: Popravit ćemo odnose s Rusijom

Foto: FAH

NOVOIZABRANI crnogorski predsjednik Milo Đukanović izjavio je danas da je Crna Gora spremna normalizirati odnose s Rusijom, prenose podgorički mediji.

"Što se Crne Gore i mene osobno tiče, priča o normalizaciji naših odnosa je kucanje na otvorena vrata", rekao je o odnosima s Rusijom Đukanović za RIA Novosti, dodajući kako su posljednjih godina nepotrebno pogoršani odnosi dvije države, te je izrazio žaljenje što je do toga došlo.
 
Đukanović je objasnio da je do poremećenih odnosa Moskve i Podgorice došlo nakon proglašenja crnogorske neovisnosti prije 12 godina, čemu je, kako je rekao, i vodstvo Rusije dalo velik doprinos.
 
Prije 12 godina Crna Gora izabrala NATO i EU
 
"Tada je Crna Gora, vođena svojim interesima, napravila strateški izbor za članstvo u NATO-u i EU-u, a to su od prvog dana znali i u Moskvi", rekao je Đukanović, prenose mediji.
 
Da je tada napravljen pravi izbor potvrdila je i većina građana Crne Gore uvjerljivom podrškom koju je Đukanović dobio u prvom krugu na predsjedničkim izborima održanim 15. travnja.
 
"Očekujemo da naše pravo na izbor vlastitog puta poštuju svi, a posebno oni koje smatramo tradicionalnim prijateljima. To je pretpostavka za razvoj odnosa na uzajamno korisnim temeljima, kako je nedavno rekao i predsjednik Rusije Vladimir Putin", rekao je Đukanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara