đukić: nevažno je imaju li manjine dvostruko pravo glasa ili ne

Srpska narodna stranka (SNS) izlazi na predstojeće parlamentarne izbore i potpuno nevažnim smatra aktualnu raspravu hoće li pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj imati dvostruko pravo glasa, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik SNSa Milan Đukić. L

Dvostrukim glasom na predstojećim izborima Srbi u Hrvatskoj ne bi dobili ništa, rekao je Đukić.

Dodao je da se SNS zauzima za građansku opciju države u kojoj su svi građani ravnopravni i s istim pravom glasa i ustvrdio da za takvu opciju u Hrvatskoj još nema političke volje.

Predstojeće parlamentarne izbore proglasio je "najvećim političkim cirkusom koji se može desiti" jer, objasnio je građani neće imati treću opciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska je podvojena između dvije političke opcije koje se pokušavaju zamotati kroz novo-stare političke kalkulacije, rekao je.

Ocijenio je da u približavanju Hrvatske Europskoj uniji nisu najveća opasnost slučaj generala Ante Gotovine, gospodarski pojas na Jadranu ili pitanje granica već odgovori Vlade na upitnik EU-a.

Postavlja se pitanje je li Vlada dobro odgovorila na ta pitanja, rekao je dodajući da odgovori iz nekih poglavlja iz političke sfere nisu poznati ni saborskim zastupnicima.

Kao primjer pogrešnih odgovora naveo je one o povratku Srba izrazivši sumnju da ih se vratilo 106 tisuća koliko je navela Vlada u svom izvješću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara