Đukić prozvao članove SNV-a da mu skidaju izborne plakate

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić ustvrdio je danas da članovi Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Srpskoga demokratskog foruma (SDF) skidaju SNSove izborne plakate u Zadarskokninskoj i Ličkosenjskoj županiji, koristeći pritom, kako je rekao, službena vozila UNHCR-a.SDSS Vojislava Stanimirovića i SDF Veljka Džakule udruženi su u Srpsko narodno vijeće (SNV), na čijem je čelu Milorad Pupovac, kojega je Đukić, na konferenciji za novinare, prozvao da je osobno skidao SNS-ove izborne plakate u Kistanjama i Gračacu.

Po Đukićevim riječima "SDSS je Pupovčev cirkus, koji u dva autobusa prevozi iste ljude po izbornim skupovima u različitim gradovima".

Ocijenio je i da njegovi politički konkurenti SDSS i SDF imaju male izborne šanse, jer su, kako je ustvrdio, "tijekom rata bili u Krajini i mobilizirali Srbe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ocijenio je da će njegova stranka nakon izbora ostati u Saboru, a o izgledima svoje stranke u 11. izbornoj jedinici, u kojoj glasuje dijaspora, Đukić nije želio govoriti.

Smatra da je neozbiljno nagađati o rezultatima u toj jedinici, budući da nije jasno koliko hrvatskih građana živi u BiH i Srbiji i Crnoj gori, s kojom Hrvatska nije regulirala pitanje dvojnog državljanstva.

Đukić je pozdravio najavu ministrice pravosuđa Ingrid Antičević- Marinović da će se svima koji su u odsutnosti nepravomoćno osuđeni za ratni zločin omogućiti obnova procesa.

Na konferenciji je predstavljena i Ksenija Aleksić-Ambrozich, jedina žena među kandidatima za zastupnike srpske nacionalne manjine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara