Đukić sumnja da je SDSS pokrao 2.709 glasačkih listića

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke (SNS) Milan Đukić izrazio je danas sumnju da je SDSS (Samostalna demokratska srpska stranka) pokrala 2.709 glasačkih listića, jer su članovi SDSSa koji su bili i kandidati na izborima ujedno bili i članovi biračkog odbora i nadgledali izbore, kao nevladina udruga SNV (Srpsko nacionalno vijeće).

Đukić je rekao da je na izbore u posebnoj 12. izbornoj jedinici izišlo 47.896 birača (građana srpske nacionalnosti), a Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predano je 45.187 glasačkih listića.

To znači da DIP-u nije stiglo 2.709 listića, rekao je Đukić na današnjoj konferenciji za novinare i izrazio sumnju da su njegovi protukandidati iz SDSS-a mogli te listiće pokrasti, pogotovo u istočnoj Slavoniji.

Đukić je rekao da je za to saznao jutros iz dnevnih novina, te najavio žalbu DIP-u.

Po rezultatima DIP-a, treći kandidat u posebnoj 12. izbornoj jedinici, predstavnik srpske nacionalne manjine Ratko Gajica (SDSS) osvojio je 431 glas više nego Milan Đukić (SNS).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatski sabor uz Gajicu će, kao zastupnici srpske manjine ući i Vojislav Stanimirović i Milorad Pupovac također iz SDSS-a.

Potrkrepljujući svoju sumnju da su listići ukradeni Đukić je naveo i podatak da je nakon što je DIP obradio 85 posto glasačkih listića, SNS, odnosno on bio u prednosti pred Gajicom.

Đukić je priznao da je SNS na izborima doživio neuspjeh, ali da je s druge strane moralni pobjednik.

Tvrdi da je političku opciju SDSS-a osudio srpski narod i SNS. Riječ je o stranci i političarima koji su bili u vrhu "Krajiške politike" i uvijek su gledali sebe i svoj interes, a ne interes srpskog naroda i države, ustvrdio je Đukić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara