Đurđa Šušak prisiljena prodati kuću zbog teške financijske situacije

UDOVICA Gojka Šuška, bivšeg ministra obrane RH, našla se u teškoj financijskoj situaciji zbog čega bi, prema pisanju tjedna Globus, uskoro mogla biti prisiljena prodati obiteljsku kuću na zagrebačkoj Šalati.

"S djecom živim od mirovine pokojnog supruga, a donedavno smo u kući imali i dvoje nemoćnih staraca. Nije mi lako, ali ne bih htjela da zvuči kao da se žalim, jer vjerujem da mi je još uvijek bolje nego mnogima u ovoj državi." - kazala je Đurđa Šušak u razgovoru za Globus, pa dodala kako već godinama bezuspješno pokušava iznajmiti kuću.

"Pokušavam iznajmiti kuću već tri godine, no dosad u tome nisam uspjela. Predstavnici nekoliko veleposlanstava bili su zainteresirani za unajmljivanje i razgledali kuću, ali su na kraju svi odustali. Ne bih voljela kuću prodavati, ali ako ju uskoro ne uspijem iznajmiti, morat ću." - požalila se udovica bivšeg ministra obrane.

U tom bi slučaju, tvrdi Đurđa Šušak, unajmila manji stan u Zagrebu u kojem bi živjela s kćeri i sinom.

Neimenovani izvori bliski Đurđi Šušak potvrdili su Globusu da se udovica Gojka Šuška nalazi u financijskoj krizi. Ipak, uspije li prodati kuću, sigurno će riješiti te probleme budući da je njezina vila na Šalati vrijedna više od milijun eura.

Podsjetimo, Đurđa Šušak je po dolasku u Zagreb 1990. postavljena za šeficu kadrovske službe u tada novosnovanom HIS-u, hrvatskoj izvještajnoj agenciji. S te je funkcije smijenjena 2000, nakon što je HDZ na izborima 3. siječnja 2000. izgubio vlast.

(Foto: Globus)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara