Đuro Đaković mogao bi dobiti posao za američku vojsku

Đuro Đaković mogao bi dobiti posao za američku vojsku

Foto: Hina

ĐURO ĐAKOVIĆ Specijalna vozila mogla bi dobiti posao opremanja američke vojske stacionirane u Njemačkoj.

Američki proizvođač oklopnih vozila Stryker, tvrtka General Dynamics Land Systems, obavijestio je prije desetak dana norvešku obrambenu tvrtku Kongsberg da je njezina stanica MCT-30 Protector (Middle Caliber Turret 30 mm, daljinski upravljana stanica srednjeg kalibra) odabrana kao oružani sustav za opremanje Stryker vozila, piše Defender.hr.


Đuro Đaković s tvrtkom Kongsberg Protech Systems (KPS) ima potpisan sporazum o suradnji na razvoju, proizvodnji i prodaji MCT-30.

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila temeljem tog sporazuma preuzela je obvezu razvoja nekih specifičnih sustava kao što su protuoklopna zaštita i povećanje elevacije topa te integracije sustava protuoklopnih raketa.

Naknadno su se priopćenjem oglasili iz Đure Đakovića u kojem tvrde da obujam tog posla još nije definiran niti ugovoren.

"Đuro Đaković ima s KONGSBERGOM potpisan Sporazum o suradnji na razvoju, marketingu i proizvodnji ovog oružnog sustava. Obujam učešća Đure Đakovića u proizvodnji komponenti za realizaciju gore navedenog posla za sada nije definiran niti ugovoren", navode iz Đure Đakovića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara