Đuro Horvat predstavlja Hrvatsku u Monte Carlu na izboru za svjetskog poduzetnika godine

Đuro Horvat predstavlja Hrvatsku u Monte Carlu na izboru za svjetskog poduzetnika godine

Foto: Hina

PREDSTAVNICI 50 zemalja diljem svijeta okupili su se ovog tjedna na najvećem natjecanju poduzetnika u Monte Carlu – EY Svjetski poduzetnik godine.

Hrvatsku na ovogodišnjem poduzetničkom Oscaru predstavlja Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix d.o.o., koji je u ožujku proglašen hrvatskim poduzetnikom godine čime je ušao u izbor za novog svjetskog poduzetnika godine.

"Horvat će sigurno ravnopravno konkurirati ostalim poduzetnicima"


Ceremonija proglašenja održat će se 11. lipnja, a tko će biti sljedeći svjetski poduzetnik godine odlučit će stručni žiri, na osnovu šest ključnih kriterija: poduzetnički duh, financijski pokazatelji, strategija poslovanja, globalni i društveni utjecaj, inovacija te osobni integritet i utjecaj. Navedenim kriterijima žele se osigurati jednake šanse za sve natjecatelje, s obzirom na to da se radi o tvrtkama različitih veličina i poslovnih filozofija, navodi se u priopćenju organizatora.

"Svrha EY-a je graditi bolje poslovno okruženje, stoga kontinuirano ulažemo u savjetovanje, usmjeravanje, te promoviranje uspješnih poduzetnika. Ove godine naš neovisni žiri na čelu s predsjednikom Emilom Tedeschiem prepoznao je još jednu uspješnu hrvatsku poduzetničku priču. Gospodin Đuro Horvat ne samo da vodi jednu od uspješnih tvrtki u Hrvatskoj, već je istinski posvećen svom cilju zaštite okoliša i stvaranja održive budućnosti, i to uz entuzijazam i energiju koji nadahnjuju. Siguran sam kako će g. Horvat ravnopravno konkurirati ostalim poduzetnicima iz svih krajeva svijeta", rekao je Berislav Horvat, Country Managing Partner EY-a u Hrvatskoj.

Ukupni prihod pobjednika iz 50 zemalja iznosi 24 milijarde dolara

Ukupni prihod nacionalnih pobjednika iz svih 50 zemalja iznosi približno 24 milijarde američkih dolara, s rastom od 74% u posljednje tri godine, a prosječni prihod po natjecatelju iznosi približno 496 milijuna američkih dolara. Brojka je impozantna i po pitanju broja zaposlenih, 50 poduzetnika zajedno zapošljava 102 tisuće ljudi s porastom od 33% u posljednje tri godine.

Za vrijeme četverodnevnog događanja odvijat će se brojni paneli i rasprave, a među glavnim govornicima naći će se Amal Clooney, poznata međunarodna odvjetnica za ljudska prava; Mohed Altard, osnivač i glavni izvršni direktor Altrad Grupe te EY Svjetski poduzetnik godine 2015; Felix Baumgartner, pilot, rušitelj svjetskih rekorda i vozač za Audi Motorsport; Guiseppe Lavazza, dopredsjednik i član Uprave tvrtke Lavazza; Dan Schulman, predsjednik i glavni izvršni direktor PayPala te mnogi drugi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara