Do 25. prosinca nova uprava "Maraske"

NOVA uprava zadarske Tvornice bezalkoholnih i alkoholnih pića "Maraske" bit će izabrana do 25. prosinca.

Taj zahtjev radnika prihvaćen je na današnjem zatvorenom sastanku predstavnika radnika "Maraske", regionalnog sindikata PPDIV-a i formalnoga vlasnika većinskog paketa, međunarodnog poduzetnika Waltera Wolfa.

Sastanak radnika i poduzetnika Waltera Wolfa održan je na zahtjev radnika koji su željeli da se što prije prekine, kako su rekli, dvojno upravljanje tvrtkom. Naime, prije otprilike dva mjeseca predstavnici Hypo banke su izvijestili javnost da su preuzeli potpunu odgovornost za "Marasku" te da je poduzetnik Walter Wolf isključen iz upravljanja. Naglašeno je da je Hypo banka pravo na upravljanje preuzela na temelju dospjelih, odnosno neplaćenih Wolfovih obveza prema banci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hypo banka preuzela odgovornost za stanje u poduzeću, Walter Wolf je ostao formalni vlasnik većinskog paketa tvornice. Stoga su zaposlenici tražili da se dokine ta dvojnost i da se što prije izabere nova uprava kako bi se zajamčila poslovna stabilnost.

Nakon današnjeg zatvorenog sastanka Walter Wolf je potvrdio da odlazi iz "Maraske" i da će do 25. prosinca raščistiti svoj odnos s Hypo bankom.
U "Maraski" je zaposleno 214 radnika i plaće su im redovite, ali zbog neriješenih odnosa između Waltera Wolfa i Hypo banke strahuju, kako su rekli, da tvrtka ne završi u stečaju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara