Do jeseni gotova dva projekta kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava Kaštelanskog Zaljeva

DVA OD  tri projekta kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava zaštite Kaštelanskog zaljeva ove će godine na jesen nakon sedmogodišnjih radova biti završeni i pušteni u rad, izvijestio je danas na konferenciji za novinare predsjednik Upravnog vijeća EKO Agencije Vladimir Andročec.

Naglasio je da je riječ o projektu ´A´ kanalizacijskog sustava Split-Solin i projektu ´C´ vodoopskrbnog sustava Split-Solin-Kaštela-Trogir.

Još treba izvesti treći, projekt ´B´, koji obuhvaća kanalizacijski sustav Kaštela-Trogir, jer su stanovnici Okruga na Čiovu u više navrata prošle godine onemogućili radove. No, rekao je Andročec, dogovor je ipak postignut, glavni projektant je njemačka tvrtka, a cijeli projekt, koji uključuje i tunel kroz Čiovo dug 2,8 kilometara za podmorski ispust, trebao bi biti gotov do jeseni 2006.

Sva tri projekta gradnje kanalizacijskog i vodoopskrbnog sustava zaštite Kaštelanskog zaljeva stoje 143,1 milijun eura. Od toga je Vlada izdvojila 64, Hrvatske vode pet i Vodovod i kanalizacija 11,5 milijuna, a ostatak je namaknut bankovnim zajmovima, rekao je Andročec.

Dodao je da je do sada u radove uloženo oko 60 posto ukupno planiranih ulaganja, da je osiguran i ostatak novca te da su prošle godine kompletirani svi dokumenti i dozvole za izvedbu svih triju projekata.

Također je rekao da je EKO Agencija već počela planirati projekt gradnje kanalizacijskih i vodoopskrbnih sustava u mjestima u splitskom zaleđu, koji bi se za pet do deset godina mogli priključiti na glavni sustav. Pri tomu je posebno spomenuo Dugopolje, koje se ubrzano gospodarski razvija i širi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara