Do kraja godine počinje suđenje monstrumu Fritzlu

SUĐENJE Austrijancu Josefu Fritzlu počet će do kraja ove godine, rekao je glasnogovornik suda u St. Poeltenu Franz Cutka dodajući da se pripreme za početak suđenja odvijaju "punom brzinom".

Fritzl se nalazi u pritvoru zatvora u St. Poeltenu gdje čeka početak suđenja za konstantno psihičko i fizičko zlostavljanje, uključujući silovanje svoje kćeri Elisabeth s kojom je imao sedmero djece od kojih je jedno umro 1996. godine svega nekoliko dana nakon rođenja.

73-godišnji Josef Fritzl u dobro izoliranom podrumu svoje obiteljske kuće 24 godine je u zatočeništvu držao kćer Elisabeth, a njihovo troje djece, 19-godišnja Kerstin, 18-godišnji Stefan i 5-godišnji Felix u podrumu su bili od svoga rođenja do travnja ove godine i do tada nikada nisu vidjeli dnevno svjetlo.

Obitelj se još oporavlja

Tužiteljstvo kaže da je Fritzl priznao da je zatočio kćer Elisabeth, a analiza DNK uzoraka potvrdila je da je on otac šestero djece koju je imao s Elisabeth, a od kojih je troje, Lisu, Moniku i Alexandera, uzeo k sebi u kuću rekavši svojoj ženi da ih je njihova odbjegla kćer ostavila pred kućnim pragom.

Istraga o Fritzlovim zločinima još traje, a za vrijeme dok se on nalazi u pritvoru, njegova podrumska obitelj se oporavlja na zaštićenom odjelu jedne psihijatrijske bolnice gdje se privikavaju na nove životne okolnosti. Ukoliko liječnici to dozvole, istražitelji će ih ispitati vezano uz traumatične događaje kroz koje su prošli tijekom zatočeništva.

Također, pravo na postavljanje svojih pitanja će imati i Fritzlovi odvjetnici koji će Elisabeth Fritzl smjeti ispitivati putem video-linka, a snimke će biti prikazana na samom suđenju. Optužnica protiv Fritzla još nije podnesena, a to će biti učinjeno tek nakon što pravosudne vlasti završe istragu.

I.K.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara