Do kraja godine ugovori Vlade i SPC-a te islamske zajednice

DO kRAJA godine, kako se očekuje, Vlada će sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Islamskom zajednicom u Hrvatskoj potpisati zasebne ugovore o ´pitanjima od zajedničkoga interesa

Prijedlozi zasebnih ugovora između Vlade i Srpske pravoslavne crkve te Islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj usklađeni su, pa sada u vladinoj Komisiji za odnose s vjerskim zajednicama očekuju od dviju vjerskih zajednica konačno ´da´ prije potpisivanja.

Prijedlozi ugovora, kako se doznaje u Komisiji, bit će zatim poslani na Koordinaciju i sjednicu Vlade kako bi kao konačni ugovori bili pripremljeni za potpisivanje s predstavnicima vjeskih zajednica.

U Komisiji nisu htjeli govoriti o sadržaju ugovora, jer je dogovoreno da se o tome šuti do potpisivanja. Rečeno je, međutim, kako su tim ugovorima uređena ona pitanja koja je država već regulirala sa Svetom Stolicom i Katoličkom crkvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvještajna baptistička agencija (IBA) danas je priopćila kako je Izvršni odbor Saveza baptističkih crkava odlučio Vladi uputiti zahtjev o sklapanju zasebna ugovora kako bi se ´njime mogle riješiti neke specifične potrebe Saveza´.

U Zagrebu je jučer Izvršni odbor raspravljao o Prednacrtu ugovora koji bi Savez mogao sklopiti s Vladom u svjetlu novog zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica.

Razmatrana su i pitanja teološkog obrazovanja u suradnji s teološkim fakultetom ´Matija Vlačić Ilirik´, analizirani su susreti baptista u Čakovcu i skup permanentnog obrazovanja pastora u Fužinama te pripreme za izbornu skupštinu SBC-a u proljeće iduće godine, javila je IBA.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara