Do kraja ožujka ugovori između Vlade i šest kršćanskih crkava u Hrvatskoj

PREDSTAVNICI Crkve božje, Evanđeoske crkve, Kristove crkve, Kršćanske adventističke crkve, Saveza baptističkih crkava i Saveza Kristovih pentekostnih crkava u Hrvatskoj danas su se sastali u prostorijama Vladine Komisije za odnose s vjerskim zajednicama radi izradbe nacrta ugovora između Vlade i tih crkava o zajedničkim pitanjima.

Te crkve, kako je izvijestio tajnik Komisije Franjo Dubrović, trebale bi s Vladom do kraja ožujka zaključiti spomenuti ugovor.

Na sastanku su predstavnici crkava podstrli prijedloge o sadržaju ugovora i podatke o broju svojih vjernika, pastora i mjesnih crkava (općina).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoreno je na odredbe Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica, po kojima naziv i obilježja vjerske zajednice ne smiju biti istovjetni nazivu i oblježjima druge vjerske zajednice, što znači da naziv jedne crkve ne može upućivati na naziv druge crkve.

Komisija će izraditi predmetni ugovor koji će dostaviti Vladi. Kad Vlada utvrdi prijedlog ugovora, o njemu će se očitovati spomenute crkve. Nakon toga bit će dostavljen Vladi na prihvaćanje i zatim potpisan s navedenim crkvama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara