Dobio šaku u glavu pa pucao iz kalašnjikova, mora četiri godine u zatvor

ČETIRI godine zatvora dobio je Denis Riljin za pokušaj ubojstva Ante Stipkova, kojeg je prije sedam mjeseci kod kluba F-1 u Planom, nedaleko od Trogira, izrešetao s tri metka.

Sukob u prometu

Povod je bio sukob u prometu. Stipkov se taman okretao sa automobilom kad je naletio Riljin. Sporječkali su se, Stipkov ga je s dva udarca složio na pod. Kad se pridigao, dogovorio je novu rundu obračuna. Za pola sata pred F-1.

Riljin je došao naoružan, iz kalašnjikova je s tri metka ustrijelio Stipkova. Pobjegao je na Krk, u vikendicu bivše supruge. Ubrzo su ga pronašli i vratili u Split.

Tužna vremena

"Tužno je kako jedna bezazlena situacija u prometu zna biti povod da se nekoga liši života. Tužno je u kakvom vremenu živimo", žalostan je bio sudac Vlado Živaljić, koji je Riljinu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 4 godine i osam mjeseci zatvora. Opozvao mu je jednu uvjetnu presudu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda te dodao još pola godine zatvora za nelegalno držanje oružja. Osim automatske puške sa sedam punih okvira, Riljinu su našli i bajunet te fantomku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara