Dobit Nintenda se udvostručila zahvaljujući igri Pokemon GO

Dobit Nintenda se udvostručila zahvaljujući igri Pokemon GO

Foto: 123rf

JAPANSKI div u segmentu video i računalnih igrica Nintendo povećao je tromjesečnu dobit u posljednjem kvartalu prošle godine zahvaljujući uspjehu igre Pokemon GO, za mobilne telefone, prenose u utorak britanski mediji. No, dodaju, kako veliku ulogu u povećanju dobiti ima i relativno slabi jen, što ide na ruku japanskim kompanijama koje posluju većinom u inozemstvu.

Kako stoji u priopćenju Nintenda, u posljednjem kvartalu prošle godine imali su dobit od 64.7 milijardi jena što je oko 458 milijuna dolara, dok je u istom razdoblju 2015. ona iznosila 29.1 milijardu jena.

Godišnja dobit, objavili su, povećala se na 90 milijardi jena u 2016., sa 50 milijardi koliko su imali 2015.

Iz Nintenda se nadaju da će ove godine još poboljšati prodaju, a velika uzdanica im je Nintendo Switch, novi sustav igre koji kombinira prijenosni uređaj s uređajem koji se koristi kod kuće na televizoru.

Kako piše Independent, nakon što su se godinama opirali tome da se njihove igre igraju na mobilnim telefonima, iz straha da će time srušiti prodaju svoje konzole, ipak su napravili veliki korak naprijed i u tome. Krajem 2016. pokrenuli su Super Mario Run za iPhone, za što je interes bio ogroman, a najavili su i android verziju igre koja će biti dostupna od ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara