DOBITNICI ovogodišnje NAGRADE GRADA ZAGREBA

Na svečanoj sjednici, zagrebačke Gradske skupštine i Poglavarstva u povodu Dana grada Zagreba dodijeljene su danas ovogodišnje Nagrade grada Zagreba istaknutim pojedincima i institucijama. L

Nagrađeni su predstojnik Zavoda za tehničku mehaniku Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof. dr. sc. Ivo Alfirević za znanstveni doprinos; generalni direktor tvrtke "Franck" Milan Artuković za uspješno 27 godišnje vođenje te tvrtke; istaknuti umjetnik umirovljeni redoviti profesor zagrebačke Muzičke akademije Prerad Detiček za 50 godišnje sudjelovanje u zagrebačkom glazbenom životu; znanstveni teoretičar književnosti i docent na Odsjeku za komparativnu književnost zagrebačkog Filozofskog fakulteta dr.sc. Dean Duda za izradu kulturološke studije; povjesničar umjetnosti Radovan Ivančević za doprinos u afirmaciji hrvatske kulturne baštine; redatelj Dalibor Matanić za filmove "Fine, mrtve djevojke" i "Blagajnica hoće ići na more" vezanima uz zagrebačku tematiku; glumac Mustafa Nadarević za umjetničko ostvarenje; fotograf Ivan Posavec za retrospektivnu izložbu fotografija iz njegova 30-godišnjeg opusa; akademski glazbenik - dirigent maestro Vjekoslav Šutej za koncerte na kojima je ravnao Zagrebačkom filharmonijom; profesor i savjetnik Slavko Trupeljak za doprinos u izvedbi nastavnih planova Ekonomske škole; i redoviti profesor na Fakultetu političkih znanosti prof. dr. sc. Radovan Vukadinović za knjigu o "Međunarodni odnosi - Od hladnog rata do globalnog poretka".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su nagrađeni Hrvatski akademski sportski klubovi "Mladost" zagrebačkog sveučilišta za 100 godina neprekidnog djelovanja; Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) za obnovu Meštrovićevog paviljona; Institut za elektroprivredu i energetiku kao najstarija institucija na području energetike za 50 godina neprekidnog djelovanja; i zagrebačka Stomatološka poliklinika u povodu 50 godina postojanja i uspješnog rada na zaštiti oralnog zdravlja građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara