Dobrotvorni bal "Hvala ti, moj dobri anđele"u hotelu "Opera"

Dobrotvorni bal u okviru akcije za pomoć osobama s invaliditetom "Hvala ti, moj dobri anđele", održan je večeras u zagrebačkom hotelu "Opera" pod pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića i premijera Ive Sanadera.

"To je prvi dobrotvorni bal za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj što je znak da i tu idemo civilizacijskim tokovima", rekla je Mirjana Dobranović, predsjednica Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida (HSUTI). Savez je akciju započeo 1. rujna prošle godine otkad je prikupljeno pet od potrebnih sedam milijuna kuna.

Tim je novcem uspješno riješeno više različitih potreba za 60 od ukupno 102 osobe s invaliditetom: od prilagodbe prostora do nabavke specijalnih pomagala poput invalidskih kolica, hodalica, dizalica, bolničkih kreveta i antidekubitalnih madraca.

Na dobrotvornom balu, upriličenom radi zahvale i prikupljanja novca za rješavanje preostalih potreba osoba s invaliditetom, za što će biti potrebno još dva milijuna kuna, večeras su nazočili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, u ime Vlade Jadranka Kosor, potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te čelnici ministarstava, brojni političari, gospodarstvenici, sportaši i umjetnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Stjepan Mesić, koji se s akcijom pobliže upoznao još lani na Međunarodni dan invalida 3. prosinca, večeras je izjavio kako svojim sudjelovanjem na dobrotvornom balu nastoji potaknuti i druge da podrže takve akcije. Naveo je i da se mora poduzeti sve da se invalidima olakša život i da im se, što je istaknuo kao najvažnije, omogući da rade s postojećim sposobnostima te da im se olakša kretanje uklanjanjem urbanističkih barijera za što se moraju pobrinuti lokalne vlasti.

Tijekom večeri upriličena je aukcija slika: Dimitrija Popovića, Maria Tomasa, Zorice Turkalj, Nele Turin i slike Ede Murtića što je dar zagrebačkog HNK, a u umjetničkom programu, uz pratnju Big Banda HRT-a sudjelovali su Tereza Kesovija, Ivanka Boljkovac, Goran Karan, Toni Cetinski i drugi.

Zbog podrške dobrotvornoj akciji "Hvala ti, moj dobri anđele", HSUTI zahvaljuje mnogobrojnim građanima koji su se javljali na telefon 060-606-606, glavnom pokrovitelju akcije Hrvatskom telekomu (HT), nadležnim ministarstvima i Gradskom poglavarstvu Zagreba te medijskim pokroviteljima akcije: 10 televizijskih i 90 radio postaja te brojnim sponzorima i ističu da će akcija putem telefona potrajati do kraja veljače.

(Hina) xbdj ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara