Dočasnik HV-a zbog bigamije zaradio kaznenu prijavu

DOČASNIK Hrvatske vojske Neven F. našao se ovih dana u nemaloj nevolji radi toga što je krivotvorio presudu o razvodu od svoje bivše supruge, te se, dok je službeno još bio u braku, ponovno oženio.

Budući da je optužen za krivotvorenje isprava i dvobračnost prijeti mu kazna od godinu dana uvjetno, piše Jutarnji list.

Cijela je priča počela prošle godine u diskoteci "Kiss" gdje je 36-godišnji dočasnik upoznao 27-godišnju E.K. koja je nakon nekoliko mjeseci veze zatrudnjela.

Budući da je Neven tada službeno još bio u braku sa svojom prvom suprugom, za koju tvrdi da s njom ne živi već pet godina, odlučio je da će se domoći lažne potvrde o rastavi od prve supruge kako bi se pred matičarkom Matičnog ureda u Ozlju ponovno oženio.

Neven se tako s lažnom potvrdom u listopadu prošle godine vjenčao s novom izabranicom, a nakon što je slučaj ove godine otkriven našao se pred zagrebačkim Općinskim sudom gdje je optužen za gore spomenuta djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istražnom postupku se branio kako je s dvije žene slučajno oženjen, te da s prvom ženom ne živi već pet godina, dok je za krivotvorenu potvrdu rekao da ju je dobio od nepoznatog čovjeka kojeg je sreo u jednom kafiću.

Neznancu se navodno požalio na svoje bračne probleme, a ovaj mu je obećao da će za 100 eura ubrzati stvar na sudu, te mu je tako nabavio krivotvorenu potvrdu o razvodu koja je na sebi imala pečat zagrebačkog Općinskog suda.

Za danas zakazano suđenje dočasniku nije održano jer je suca Gorana B. Heršeka prije početka rasprave nazvala osoba koja se predstavila kao Nevenov tast, ne precizirajući je li iz prvog ili drugog braka, te je rekao kako optuženik ne živi na adresi na koju mu je stigao poziv za sudsku raspravu.

Slučaj je tako privremeno ostao neriješen, a službenicima suda ne preostaje drugo nego službenim putem potražiti novo boravište HV-ovog dočasnika kako bi se očitovao o svojem bračnom statusu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara