DODIJELJENA AMERIČKA FINANCIJSKA POTPORA ZA 13 HRVATSKIH NGO-A

Program američke vlade izabrao je 13 hrvatskih nevladinih organizacija i u srijedu im u Zagrebu dodijelio financijsku potporu za poticanje održivosti nevladinoga sektora i lokalnih inicijativa.

Tih 13 hrvatskih NGO-a odabrano je za partnere CroNGO-a, razvojnoga programa koji financira američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

´Hrvatske nevladine organizacije imaju veliku ulogu u izgradnji mira i demokracije´, rekao je američki veleposlanik u Zagrebu Lawrence Rossin.

CroNGO je trogodišnji program vrijedan 6 milijuna dolara koji u Hrvatskoj provodi Akademija za razvoj obrazovanja (AED).
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj programa CroNGO, rekao je William Jeffers, direktor USAID-ove misije u Hrvatskoj, jest razvoj dinamičnih, raznolikih i utjecajnih hrvatskih nevladinih organizacija.

Hrvatski NGO-i, ženska udruga B.a.B.e., Centar za edukaciju i savjetovanje žena (CESI), Djeca prva, Hrvatski helsinški odbor, Multimedijalni institut i Odraz, organizacija za održivi razvoj zajednice, iz Zagreba, te Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka, splitski Klub žena liječenih na dojci i MiRTa, za prevenciju i tretman nasilja nad djecom, te riječki RI-Centar, regionalni centar za razvoj neprofitnih organizacija, dobili su potporu od najviše stotinu tisuća dolara za dvogodišnje projekte jačanja tih organizacija i cijeloga nevladinoga sektora.

Kao Partneri za lokalne inicijative izabrane su tri nevladine organizacije: Udruga MI iz dalmatinskih županija, Smart za Liku, karlovačku županiju, Istru i Primorje, te OGI, organizacija za građanske inicijative, iz istočne Slavonije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara