Dodijeljene godišnje nagrade HHO-a

U POVODU Dana ljudskih prava Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (HHO) dodijelio je tri godišnje nagrade za poseban doprinos i zaštitu ljudskih prava.

Nagradu "Miko Tripalo" koja se dodjeljuje državnim dužnosnicima i političarima za konkretan doprinos u promicanju i zaštiti ljudskih prava izvan profesionalne dužnosti dobio je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Davor Govorčinović. Nagrada mu je, kako je istaknuto dodijeljena za izniman doprinos povratku i podjednako pomaganje Hrvatima i Srbima.

Novinar Feral Tribunea Luka Brailo nagrađen je nagradom "Joško Kulušić" za doprinos u zaštiti ljudskih prava na području medijskog djelovanja, dok je povelja "Aleksandra Zec" dodijeljena slobodnoj novinarki Heleni Puljiz.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta se nagrada inače dodjeljuje u znak solidarnosti civilnog društva sa žrtvama političkog nasilja, no na povelji uručenoj Heleni Puljiz stoji da je nagrađena kao osoba kojoj su kršenja njenih prava bila povod za djelovanje u korist općeg dobra.

Ove godine nije dodijeljena nagrada HHO-a za međuvjersku toleranciju.

Govoreći o stanju ljudskih prava u posljednjih godinu dana predsjednik HHO-a Žarko Puhovski kazao je da su u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana znatno smanjene nacionalno motivirane povrede ljudskih prava, ali je uočena "gomila" povreda na području socijalnih prava.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara