Dodijeljene nagrade "Katarina Frankopan" i "Petar Zrinski"

KNJIGA "Zabranjeno čitanje" Dubravke Ugrešić osvojila je nagradu "Katarina Frankopan" za najbolje publicističko djelo iz 2002., a romani "Živi i mrtvi" Josipa Mlakića i "Fukara" Ivana Aralice nagradu "Petar Zrinski" za najbolje beletrističko djelo u prošloj godini.

Svečana dodjela nagrada "Katarina Frankopan" i "Petar Zrinski", koje se ove godine dodjeljuju prvi put, održat će se krajem svibnja, priopćila je danas agencija za odnose s javnošću "GCI Zagreb" u ime osnivača nagrade Petra Frankopana, potomka stare hrvatske plemićke obitelji Frankopan.

U žiriju nagrade "Katarina Frankopan" bili su Igor Mandić, Velimir Srića, Velimir Visković, Andrea Zlatar i Slaven Letica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U žiriju književne nagrade "Petar Zrinski" radili su Jagna Pogačnik, Zlatko Kramarić, Hrvojka Mihanović-Salopek, Joško Juvančić, Nedjeljko Mihanović i Nikola Pulić. Oni su jednak broj glasova dodijelili Josipu Mlakiću i Ivanu Aralici.

Osnivač nagrada Petar Frankopan čestitao je svima čije su knjige ušle u uži izbor "s obzirom na visoku kvalitetu prijavljenih naslova". Izrazio je nadu da će te književne nagrade zaživjeti i postati sastavnim dijelom hrvatskog kulturnog života.

Nagrade se sastoje od novčanog dijela (50 tisuća kuna) i statue -instalacije koja će se darovati nagrađenima.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara