Dodijeljene "Vjesnikove" nagrade za umjetnost za 2002.

Svečana dodjela "Vjesnikovih" nagrada za umjetnost za 2002. održana je danas u Maloj dvorani "Lisinski" u povodu Dana "Vjesnika", hrvatskoga političkog dnevnika utemeljena na današnji dan prije 63 godine.

Nagradu za književnost "Ivan Goran Kovačić" dobio je književnik Nedjeljko Fabrio za roman "Trimeron", objavljen u izdanju Nakladnog zavoda Matice hrvatske.

Nagradu za kazališnu umjetnost "Dubravko Dujšin" dobio je mladi umjetnik Luka Dragić za ulogu Arkadija Nikolajeviča Kirsanova "U očevima i sinovima", predstavi zagrebačkog HNK, i za ulogu Melchiora Gabora u predstavi "Proljetno buđenje" u produkciji Teatra ITD.

Nina Ivančić dobitnica je nagrade za likovnu umjetnost "Josip Račić" za izložbu slika u Galeriji umjetnina u Splitu.

Nagradu za glazbenu umjetnost "Josip Štolcer Slavenski" dobio je Miroslav Miletić za skladbu "Četiri godišnja doba" koja je bila naručena za glazbeni festival Osorske glazbene večeri.

Nagradu za filmsku umjetnost "Krešo Golik" dobio je Fadil Hadžić za svoj životni prinos filmskoj umjetnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime nagrađenih zahvalio je Fadil Hadžić, rekavši kako umjetnici drže da im nagrade nisu važne, ali ih ipak primaju sa zadovoljstvom. Mladima su nagrade priznanja, a starijima daju osjećaj da nisu uzaludno stvarali, dodao je Hadžić. Zahvalivši "Vjesniku", prisjetio se vremena kad je bio zaposlen u "Vjesniku u srijedu", jednom od najtiražnijih hrvatskih tjednika.

Dobitnicima su zahvalili i predsjednik Uprave "Vjesnika" Rikard Pompe i glavni urednik Krešimir Fijačko koji su uručili i nagrade.

Nagrada se sastoji od plakete i novčane svote od 25 tisuća kuna.

Osim uzvanika svečanosti dodjele nagrada nazočili su potpredsjednici Vlade Željka Antunović i Ante Simonić, ministri kulture i pravosuđa Antun Vujić i Ingrid Antičević-Marinović te zamjenica ministra kulture Biserka Cvjetičanin i drugi.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara