Dodik: Hrvatska ima pravo graditi Pelješki most

Dodik: Hrvatska ima pravo graditi Pelješki most

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik prenio je hrvatskom veleposlaniku u Bosni i Hercegovini Ivanu Del Vechiju kako se vlasti tog entiteta ne protive gradnji Pelješkog mosta, priopćeno je iz Dodikova ureda.

Kako je navedeno u priopćenju, objavljenom nakon sastanka veleposlanika Del Vechia i Dodika u Banjoj Luci, stajalište je vlasti RS kako Hrvatska ima pravo na svom teritoriju graditi infrastrukturne objekte koje smatra potrebnima.

Dodik je ipak inzistirao na što bržem rješavanju problema oko gradnje mosta na Savi kod Gradiške, koji je od ključnog značaja za povezivanje autoceste iz pravca Banje Luke s onom Zagreb-Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu htjeli sudjelovati u raspravama

Političke stranke i dužnosnici iz reda bosanskih Srba proteklih su mjeseci po pravilu odbijali sudjelovati u zapaljivim raspravama o gradnji Pelješkog mosta koje je inicirala bošnjačka strana, odnosno vladajuća Stranka demokratske akcije (SDA) i neke stranke oporbe.

Dodikova izjava potvrda je kako među strankama u RS nema nesuglasja oko tog pitanja, odnosno kako su i one na vlasti kao i one u oporbi na entitetskoj razini suglasne da nema zapreka gradnji Pelješkog mosta.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara