Dodik kaže da Rusija želi graditi plinovod u Republici Srpskoj

Dodik kaže da Rusija želi graditi plinovod u Republici Srpskoj
Foto: EPA

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je kako je interes Rusije jačati suradnju i graditi plinovod na području Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, o čemu je razgovarao s premijerom Dmitrijem Medvedevim tijekom njegova posjeta Beogradu.

"Njihov je interes jasan. Oni žele graditi plinovod i žele da sa stajališta energenata budu prisutni na ovom prostoru", rekao je Dodik za Radioteleviziju Republike Srpske (RTRS).

Tvrdi da lobiji žele zaustaviti prodor ruskoga plina

Dodik je jučer zajedno s predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović u Beogradu razgovarao s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim. Pojasnio je kako Rusi imaju interes da svoje energente distribuiraju i na ovome području.

Dodao je kako postoje lobiji koji žele zaustaviti prodor ruskoga plina te da SAD ima svoje poslovne planove koji se ne poklapaju s ruskima.

"Mi ovdje trebamo izabrati ono što je jeftinije i za nas dugoročno sigurnije", rekao je Dodik.

Dodao je kako je s ruskim premijerom razgovarao i o tome zašto u BiH još uvijek nije ustrojena vlast, a po njegovim riječima prijepori se vode oko prihvaćanja godišnjeg nacionalnog programa (ANP) reformi s NATO-om.

Po njegovim riječima, Rusija prema ovome području ne vodi "agresivnu politiku".

Medvedev je jučer boravio u jednodnevnom posjetu Srbiji gdje se sastao s predsjednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić te nazočio obilježavanju 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara