Dodik odbija približavanje BiH NATO-u

Dodik odbija približavanje BiH NATO-u
Foto: EPA

SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik odbacio je danas navode čelnika bošnjačke SDA Bakira Izetbegovića da će pristati na upućivanje dokumenta Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) NATO-u kako bi se BiH nastavila približavati Savezu, zbog čega bi mogao propasti dogovor o uspostavi vlasti u zemlji koji su dvojica čelnika potpisala s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

U izjavi za entitetsku novinsku agenciju Republike Srpske SRNA Dodik je izjavio da su lažne tvrdnje dužnosnika SDA po kojemu su on i čelnici HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se spominje ANP za članstvo u NATO-u.

"Pozivam i njih u SDA i sve druge da pozorno pročitaju točku tri sporazuma i uvjere se da takva formulacija tamo ne postoji. Mi smo spremni provesti sporazum koji smo potpisali, ali nismo spremni provesti ono što netko tumači da smo potpisali", rekao je Dodik.

Predsjednik SDA rekao je tijekom dana kako međunarodni dužnosnici pokušavaju uskladiti dogovor po kojemu bi se NATO-u uputio reducirani ANP koji ne bi sadržavao dijelove o vojnim reformama, nego o civilnome dijelu.

Dodik je pak i to odbacio navodeći da neće prihvatiti ANP u izvornom ili u modificiranom obliku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara