Dodik u Skupštini: Zakon o referendumu nije protiv Bošnjaka i Hrvata

Dodik u Skupštini: Zakon o referendumu nije protiv Bošnjaka i Hrvata

Tekst: N.A.
Foto: Index

"OVAJ ZAKON nije protiv Bošnjaka, Hrvata ili bilo kojeg građanina u RS-u. Ovo nije zakon za Srbe, već za sve one koji RS prihvaćaju kao demokratsku zajednicu koja će imati pravo odlučivati o važnim pitanjima za sve građane", kazao je danas premijer Republike Srpske Milorad Dodik u obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske gdje se raspravljalo o prijedlogu zakona o referendumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodik je kazao da iako je u Sarajevo stvorena takva atmosfera, da ovaj zakon nije prvi korak ka secesiji RS-a jer to pitanje nije na dnevnom redu aktualne entiteske vlasti, donose mojevijesti.ba. Dodao je i kako se referendum po to pitanju može provesti samo jednom, i ne može biti predmet avantura ili korišten nekoliko puta. „Da li će RS to učiniti ili neće, to je hipotetičko pitanje i traži hipotetičke odgovore, ali imajući u vidu da Skupština odlučuje o konkretnim pitanjima ne treba se baviti hipotetičkim. Ali je nesumnjivo da RS na ovaj način jača svoj kapacitet, da odlučuje o sebi i svim pitanjima koja su joj važna“, rekao je entitetski premijer.

Dodik tvrdi da se tim zakonom ne krši Ustav niti je protiv Daytonskog sporazuma. RS ispunjava obveze iz Daytonskog sporazuma i predloženi zakon ne ugrožava taj sporazum, već afirmira poziciju RS-a da bi se uredilo područje "koje će sigurno u budućnosti koristiti kao i u svim demokratskim zemljama kojima teži i BiH", naglasio je Dodik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara