Dodik: Više volim Srbiju nego BiH

Dodik: Više volim Srbiju nego BiH
Foto: EPA

ČELNIK Republike Srpske Milorad Dodik, koji je jučer preuzeo dužnost člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i postao prvi predsjedatelj tog tijela u novom mandatu, samo dan kasnije je izjavio kako više voli Srbiju od države kojoj je na čelu te kako će i u novoj ulozi putovati sa srbijanskom putovnicom, što je činio i do sada.

"Ja više volim Srbiju nego BiH. BiH je samo moje radno mjesto i ništa više", kazao je Dodik novinarima u Banjoj Luci tijekom ceremonije koja je tamo priređena kako bi se proslavilo podsjećanje na ulazak srpske vojske u taj grad u studenom 1918. godine po okončanju Prvog svjetskog rata.

Dodik je ponovo inzistirao na tome kako su njemu kao članu Predsjedništva BiH bitni jedino interesi Republike Srpske, odnosno samo Srba koji u njoj žive.

"Mi smo u BiH samo silom međunarodnog sporazuma", kazao je Dodik.

On tvrdi kako gotovo da nema elemenata koji bi RS zadržali u BiH, a za to je okrivio međunarodnu zajednicu optuživši je da je bez osnova ishodila prebacivanje 85 različitih ovlasti s razine entiteta na državu.

Današnju Bosnu i Hercegovinu opisao je kao "protuustavnu i protudaytonsku", najavivši kako će je osporavati gdje god to bude mogao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara