"Dok je Hebrang potpredsjednik Vlade, ne čudi nas da je Hrvatska korumpirana"

"Dok je Hebrang potpredsjednik Vlade, ne čudi nas da je Hrvatska korumpirana"

MAGISTRA JUSTICIJA, udruga ljekarnika, liječnika i stomatologa, priopćila je kako ih ne čudi podatak da je Hrvatska postala jedna od najkorumpiranijih europskih država. U udruzi ističu kako već mjesecima upozoravaju javnost na korupciju u sektoru zdravstva „koju štiti i potiče potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva dr. Andrija Hebrang“.

Udruga Magistra Justicija tvrdi da selektivnim postojećih propisa ministar Hebrang potiče korupciju u hrvatskom ljekarništvu i pogoduje privatnim interesima nekih tajkuna.

Kao posljednji primjer navode nezakonito i nelegalno otvaranje nove ljekarne u Samoboru koju je otvorio  gospodin  Dvoržak, vlasnik većeg broja ljekarni, a već druge ljekarne u Samoboru. U Udruzi tvrde da tajkuni mogu otvoriti ljekarnu kad i gdje požele, dok mali ljekarnici nemaju ama baš nikakve šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra Hebranga optužuje se da "svjesno i namjerno sprečava male poduzetnike i ljekarnike da osiguraju svoju egzistenciju."

Udruga Magistra Justicija još je krajem kolovoza tvrdila da ministar Hebrang selektivno provodi propise o obveznoj udaljenosti između dvije ljekarne (200 metara), kao i da se oglušuje na njihova učestala upozorenja o korumpiranom sustavu ljekarništva koji pogoduje privatnim interesima, sukobu interesa u Hrvatskoj ljekarničkoj komori te otvaranju ljekarni mimo slova zakona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara