Dok pola Dalmacije guta vatra, HDZ tvita o gradskom vijeću Umaga, ni SDP nije puno bolji

Dok pola Dalmacije guta vatra, HDZ tvita o gradskom vijeću Umaga, ni SDP nije puno bolji

Foto: Miranta Cikotic/Pixsell, Twitter

STRAŠNI požari koji su pogodili dijelove Dalmacije te se približavaju Splitu i Šibeniku, ipak nisu ostavili pretjeran dojam na vladajuću stranku HDZ, ako je suditi po njihovim večerašnjim objavama na Twitteru.

HDZ je tako nakon 21 sat na Twitteru osjetio potrebu podijeliti tweet istarske HDZ-ovke Monike Udovičić, koja je pak oko podne svojim pratiteljima na Twitteru egzaltirano objavila da je “Jurica Šiljeg izabran za predsjednika gradskog vijeća u Umagu!”.

Nakon toga su pak zaključili da je vrlo važno podsjetiti građane Hrvatske da je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao intervju za Dnevnik HTV-a, u kojem je izjavio da su “pobjedama na izborima pokazali da je HDZ dominantna politička snaga”. U tom trenutku je pak već počelo gorjeti splitsko odlagalište smeća Karepovac.

Nekih pola sata nakon toga odlučili su na Twitteru objaviti nešto što se tiče požara koji prijete Splitu i drugim mjestima u Dalmaciji, te su podijelili tweet novinara Nove TV o tome kako splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara najavljuje  a je plan evakuacije grada spreman.

SDP se nije pokazao puno boljim te je na Facebooku odlučio u ovoj izvanrednoj situaciji loviti jeftine političke bodove, podsjetivši da je u ljeto 2012, kada se rasplamsao požar kod Crikvenice “tadašnji ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić izašao je na teren 4 sata nakon što je buknuo požar”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara