Doktor Klisović ipak osuđen za pipkanje pacijentice

NEUROLOG dr. Željko Klisović zaista je pravomoćno osuđen za pipkanje 39-godišnje pacijentice, javlja Slobodna Dalmacija. Naime, radi se o liječniku koji "nije mogao više šutjeti" o šefu Neurologije na KBC-u Dubrava, i novinarima ispričao kako doktor Anđelko Vrce ubija ljude, nakon što je upao na tiskovnu konferenciju povodom peticije za njegovu smjenu.

U istupima u medijima je Vrcu optužio da mu pokušava smjestiti skandale s bludničenjem nad pacijenticama. Sam Klisović je prije u javnosti priznao drugi slučaj optužbi i to za napastovanje malodobne pacijentice, za kojega je u travnju ove godine pravomoćno oslobođen.

Osporava da je 2000. godine 43-godišnju pacijenticu pokušao uhvatiti za grudi

No, u javnost je isplivao i treći slučaj iz 2000. godine, kad je navodno 43-godišnju pacijenticu pokušao uhvatiti za grudi, međutim i za taj je slučaj oslobođen s obrazloženjem da “bludne radnje nisu kazneno djelo ako ostanu u pokušaju”. Klisović za to proziva suce i svjedoke.

"U spisu postoji izjava navodno oštećene V. H. da je gola plačući istrčala iz moje ordinacije u prepunu čekaonicu, otišla do WC-a koji je udaljen najmanje stotinu metara i tamo se obukla. U čekaonici je taj dan bilo najmanje stotinu pacijenata, od kojih sam taj dan pregledao 33, a slučajnim odabirom suca Marijana Bertalanića s tog su popisa neki od njih pozvani za svjedoke. Svi su redom izjavili kako nisu vidjeli da je bilo tko toga dana istrčao iz moje ordinacije ni gol, ni obučen, a još manje nekog tko je plačući trčao 100 metara. Ujedno su i dvije medicinske sestre s prijemnog šaltera moje ordinacije svjedočile da toga dana ni jedna pacijentica nije iz moje ordinacije istrčala ni gola, ni polugola, ni do grla zakopčana, ni tada, ni u 17 godina koliko su one radile sa mnom na Poliklinici KB-a 'Dubrava'", izjavio je Klisović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kujundžić smatra da nije njegov posao baviti se napastovanjem pacijentica

Ravnatelj KB Dubrava dr. Milan Kujundžić kazao je da nije upoznat sa slučajem,"niti je posao ravnatelja da se time bavi" te je uputio novinare na pravnu službu.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore dr. Hrvoja Miniga, kazao je kako sud nije izvijestio Komoru o toj presudi te da će je zatražiti. "Ako je priča istinita, dr. Klisović mogao bi trajno ili privremeno ostati bez licencije", dodao je Minigo.

Međutim, ovim su izjavama šefa HLK proturječni navodi Mirheta Fejzija iz pravne službe bolnice, koji je kazao medijima - da je upravo Komora 2004. godine ukinula odluku o tromjesečnom udaljavanju s posla nakon Klisovićeve žalbe.

C.D.
Foto: screenshot Nacional.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara