DOKUMENT Pogledajte koliko se Gazdinih tvrtki izvuklo od ovrhe

DOKUMENT Pogledajte koliko se Gazdinih tvrtki izvuklo od ovrhe

Foto: FaH/Index

TRGOVAČKI sud u Zagrebu je samo sat vremena nakon što je završila sjednica vlade o Agrokoru zabranio pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i dr. protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj, čime je omogućena deblokada računa koncerna i njegovih tvrtki.Index odluku Trgovačkog suda objavljuje u cijelosti kako bi cijela javnost mogla dobiti kompletan uvid u popis svih tvrtki koje su na taj način spašene od ovrha i ostalih postupaka. 

Sudska odluka zabrane ovrhe nad Agrokorovim tvrtkama by Index.hr on Scribd

Podsjetimo, Trgovački sud u Zagrebu, po sutkinji Nevenki Siladi Rstić, jutros je otvorio postupak izvanredne uprave nad Agrokorom i njegova 24 povezana i ovisna društva u Hrvatskoj te je imenovao izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka.

Postupak izvanredne uprave, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, otvoren je u 9,50 sati, a nakon što je Vlada jutros odlukom za povjerenika predložila Ramljaka.

Pozvani su svi vjerovnici da izvanrednom povjereniku prijave svoje tražbine u roku od 60 dana, dok se razlučni i izlučni vjerovnici pozivaju da obavijeste povjerenika o svojim pravima.

Također, Agrokorovi dužnici pozvani su da svoje obveze prema koncernu ispunjavaju bez odgode.

Trgovački sud u Zagrebu u ponedjeljak je donio i rješenje da se zabranjuje pokretanje i vođenje parničnih, ovršnih, upravnih i postupaka osiguranja i ostvarenja prava na odvojeno namirenje te se nalaže prestanak izvršavanja osnova za plaćanje protiv Agrokora i njegova 24 povezana i ovisna društava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara