Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu

Domagoj Margetić prekinuo štrajk glađu
Foto: Patrik Maček/PIXSELL

PREDSJEDNIK vlade Andrej Plenković primio je večeras u Banskim dvorima aktivista i novinara Domagoja Margetića, na njegov zahtjev i pozvao ga da prekine štrajk glađu, što je on večeras i učinio, izvijestila je vlada na svojim internetskim stranicama.

Margetić je prenio svoje zabrinutosti zbog, kako tvrdi, pritisaka kojima je izložen u svom novinarskom poslu, dok je predsjednik vlade Plenković ponovio snažnu privrženost vlade poštovanju slobode medija i rada svih novinara, kažu iz vlade.

Informacije o zabrinutostima bit će proslijeđene nadležnim tijelima, navodi se u priopćenju.

Margetićevi prijatelji potvrdili su Hini tu informaciju. "Točno je, nakon sastanka s premijerom smatra da je većina njegovih zahtjeva pokrenuta i prekinuo je štrajk glađu“, stoji u odgovoru Hini.

Domagoj Margetić štrajkao je glađu 44 dana zbog prijetnji i napada kojima je bio izložen. Po podacima kojima raspolaže HND, a koji su dostavljeni policiji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa i Državnom odvjetništvu, Margetić je u zadnjih nekoliko godina prijavio niz prijetnji smrću, napada na imovinu i doživio dva fizička napada, od kojih je jedan okvalificiran kao pokušaj ubojstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara