don ivan grubišić: alijansa na izborima podržava ivana supeka

Predsjednik "Alijanse za mir i pravdu glas za čovjeka" don Ivan Grubišić kazao je danas u Splitu kako će ta udruga na parlamentarnim izborima sudjelovati tako što će podržati Neovisnu listu Ivana Supeka, počasnog predsjednika Alijanse, jer on zastupa ista načela i ima isti program.

Ne samo da ćemo podržati, nego će članovi Alijanse, kojih u Splitu ima oko 200, sami predložiti kandidate za izborne liste, a predsjedništvo Udruge izabrat će one kandidate s najviše glasova, rekao je don Grubišić na tiskovnoj konferenciji.

To mogu biti i članovi stranaka i nestranački kandidati, članovi Alijanse i oni koji to nisu, pojasnio je, ali svi oni morat će potpisati izjavu da će provoditi program Alijanse, a ne da koriste udrugu samo za svoju osobnu promidžbu i "katapultiranje" u Sabor. Alijansa će svoje kandidate na izbornim listama istaknuti u svim izbornim jedinicama, ako bude imala dovoljno kvalitetnih ljudi, naglasio je don Grubišić, no najvažnije je pojaviti se i predstaviti program kojim želimo promijeniti Hrvatsku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborni slogan Neovisne liste bit će "Spasimo Hrvatsku" i to pravdom i poštenjem, nastavio je, a zalagat će se za pravedan porezni sustav, zaustavljanje iseljavanja, ukidanje političkih privilegija, smjenu nesposobnih i korumpiranih, racionalizaciju i decentralizaciju glomaznog državnog aparata, vraćanje duga umirovljenicima, poništenje pretvorbe, autonomnost znanosti, kulture i poduzetništva te za pravedniji izborni sustav.

Don Ivan Grubišić najavio je nastavak održavanja redovitih tribina Hrvatske akademske udruge Split koje su utorkom posvećene duhovnom pokretu, sustavu vrijednosti i građanskom društvu te četvrtkom znanosti i društvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara