Don Kaćunko jedva čeka biti župnik u Brlogu

Don Kaćunko jedva čeka biti župnik u Brlogu

Foto: Tomislav Krišto (Cropix)

"ŽUPE Sv. Stjepana u Kompolju i Marijinog Pohođenja u Brlogu predat će se novoimenovanom upravitelju vlč. Anđelku Kaćunku. Primopredaja će se izvršiti najkasnije do 25. kolovoza", stoji u dijelu vijesti  koju prenosi IKA o tome kako je gospićko-senjski biskup Mile Bogović potpisao više dekreta kojima su nove službe dobili svećenici u Gospićko-senjskoj biskupiji.

Fatalna književnica Nives

Iz tog dijela vijesti potpuno je jasno kako je don Kaćunko ponovno degradiran. Još prije tri godine odlukom vrha Crkve iz zagrebačkog vojnog ordinarijata poslan je u Gospić. Navodno je okidač za njegov premještaj bilo pojavljivanje Kaćunka na promociji knjige Nives Celzijus.

Don Kaćunko dao je preko svojih blogova naslutiti da nije htio šutjeti te da je upravo zbog svog jezika morao napustiti Zagreb. No, koji je sada razlog da se uobičajeno kontroverznog Kaćunka iz Gospića gdje je bio duhovni pomoćnik u župi Navještenja Gospodnjega izmjesti u Brlog, nije nam jasno.

No, zanimljivo je kako je i ovog puta prije same odluke don Kaćunko bio na promociji knjige. Pogađate kako bi i ovog puta krivica mogla pasti na "fatalnu Nives" s obzirom da se Kaćunko niti prije mjesec dana pojavio na promociji njene nove knjige "U krevetu s Christianom".

Tri knjige

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list pozivajući se na dekret biskupa o izmještenju Kaćunka piše kako je ovaj svećenik u Gospiću bio omiljen, i kao svećenik, novinar, bloger i kao vrstan tenisač.

"Posebno si je dao oduška kroz pisanje pa je u tri godine u Gospiću napisao tri knjige. Zadnje zajedničko pojavljivanje biskupa Bogovića i don Kaćunka bilo je prije nekoliko dana na komemoraciji u Boričevcu", napominje se u Novom listu koji također dvoji o pravim razlozima odlaska Kaćunka u Brlog.

Izvori bliski crkvenim krugovima i odajama biskupa Bogovića opovrgavaju vijest da je Kaćunko stao na žulj.

Napokon župnik

"Velika je razlika biti vikar ili kapelan u župi ili voditi župu bez razlike koliko ona bila mala, velika i koliko župljana imala. Kaćunko preuzimanjem župa u Kompolju i Brlogu postaje i duhovnik u Otočcu, a mnogi pri tome vide opravdanu mogućnost, koju jedva čekaju, da u skoro vrijeme, kada sadašnji župnik otočki Tomislav Šporčić ode u mirovinu, Kaćunko preuzme otočku župu", priča se u crkvenim krugovima. 

U 57. godini života i s 33. godine svećeništva don Kaćunko kaže:

"Postao sam napokon župnik, nisam više samo virtualni župnik to je (ili će biti) mnogima iznenađenje, ali i meni je moj novi status neobičan, uzbuđen sam i veselim se radu s ljudima u novoj zajednici", napisao je na svom Blogu don Anđelko Kaćunko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara