Donald Trump se ruga obavještajnim službama na Twitteru

Donald Trump se ruga obavještajnim službama na Twitteru

Foto: 123rf

DONALD TRUMP ponovo napada službe SAD-a, ovaj put krivi ih za namjerno odugovlačenje prije nego ga informiraju o detaljima pojedinog slučaja.

Hakiranje i objavljivanje podataka od strane Rusije je doprinijelo Trumpovoj kampanji, i u konačnici mu pomoglo da osvoji izbore. Trump sve te navode naziva izmišljotinama, te mu je produženje roka u kom će ga obavještajne službe izvijestiti o informacijama koje su otkrile, došlo kao idealna podloga za daljnje tvrdnje kako je cijela situacija zapravo izmišljena.

Obavještajne službe tvrde kako nema nikakve odgode u ovom slučaju, ali su složne u stavu kako je došlo do hakiranja podataka od strane Rusije, i objavljivanja podataka koji su pomogli Trumpu u osvajanju izbora.

Twitter kao glavno sredstvo komuniciranja

Trump se ne slaže sa obavještajnim službama svoje zemlje, što je podijelio na svom glavnom komunikacijskom sredstvu - Twitteru:


Budući predsjednik Trump koristi svoj Twitter profil kao glavno sredstvo komunikacije i izražavanja mišljenja, što bi njemu i SAD-u moglo predstavljati problem u budućnosti.

Naprije je izazvao skandal s Kinom i Tajvanom, potom se okrenuo protiv svojih obavještajnih službi, da bi nakon toga pohvalio Putina koji je za njega pametan tip.

Iskoristio je Twitter i kako bi upozorio Sjevernu Koreju oko njihovih testiranja nuklearnog oružja, kako bi napao Obamin sustav zdravstva, te i kako bi napao General Motors i zaprijetio im većim porezima ako nastave poslovati van SAD-a.

Treba li se predsjednik tako ponašati?

Donald Trump definitivno je predsjednik kakvog SAD, a ni ostatak svijeta nije imao. Brojni politički analitičari i mediji su njegovo ponašanje ocijenili u najmanju ruku kao kontroverzno.

Poseban naglasak se stavlja na njegov način korištenja Twitter profila za komuniciranje sa svima, bez previše razmišljanaj po posljedicama koje će nakon toga nastati.

U ovom slučaju, zamjeraju mu manjak poštovanja prema obavještajnim službama SAD-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara