Donatorska večera koalicije HB-a i HIP-a

NA DONATORSKOJ večeri koalicije Hrvatskog bloka (HB) i Hrvatskog istinskog preporoda (HIP), priređenoj večeras u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, prikupljeno je oko pola milijuna kuna, od oko tisuću donatora.

Večera je započela intoniranjem hrvatske himne i minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje.

Predsjednik HB-a Ivić Pašalić ocijenio je kako će "ova vlast u Hrvatskoj biti još samo 20 dana".

Aktualna vlast je, po Pašalićevim riječima, "sve izvrgla ruglu. Ministar branitelja - branitelje, a ministar zdravstva - liječnike".

Predsjednik HIP-a Miroslav Tuđman upozorio je pak na iznimno visok javni dug i vanjsko-trgovinski deficit, naglašavajući da koalicija HB-a i HIP-a ima program za integriranje Hrvatske u Europsku uniju, uz istodobno očuvanje hrvatskoga gospodarskoga i kulturnog identiteta.

Čelnici koalicije HB-a i HIP-a očekuju između 12 i 18 saborskih mandata u idućem sazivu.

Najavili su da će nakon izbora pokrenuti referendumsko izjašnjavanje o suradnji s Haaškim sudom, za koju smatraju da se treba voditi na pravnoj, a ne na političkoj razini.

Na donatorskoj večeri koalicije HB-a i HIP-a bile su, uz ostalo, i supruga prvog hrvatskog predsjednika Ankica Tuđman, supruge haških osuđenika generala Tihomira Blaškića i Daria Kordića, te udovica bivšeg ministra obrane Gojka Šuška.

U sklopu večere upriličena je i izložba slika, od čije će se prodaje prihod donirati dječjem odjelu Opće bolnice Firule u Splitu.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara