donji kraljevec: otvorena rodna kuća dr. steinera - osnivača waldorfske škole

U Donjem Kraljevcu svečano je danas otvorena obnovljena rodna kuća dr. Rudolfa Steinera, utemeljitelja antropozofije, osivača nove pedagogije tzv. waldorfske škole, koji je svijet zadužio i za ekološku proizvodnju zdrave hrane. L

Kuću su otvorili poznati njemački antropozof Christian von Wistinghausen, načelnik općine Donji Kraljevec Mladen Čonka i sadašnji vlasnik kuće Ivan Tizaj.

Rudolf Steiner, austrijski filozof i osnivač antropozoskog pokreta, rodio se u Donjem Kraljevcu 27. veljače 1861., gdje mu je otac radio kao službenik na željeznici.

Međimurski župan Branko Levačić tom je prigodom rekao da je Međimurska županija, osim što je dala novčanu potporu, pomogla i da se organizira obnova kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ranko Tadić, predsjednik IFOAM-Agribiomediteraneo, međunarodne organizacije za proizvodnju zdrave hrane, rekao je nazočnima da bi se pri svakom razgovoru o proizvodnji zdrave hrane trebali prisjetiti djela dr. Rudolfa Steinera i njegove knjige "Poljoprivredni tečaj".

Čakovečki znanstvenik Stjepan Ovčar je istaknuo da je "suvremeno obrazovanje preuzelo mnoge metode Steinerove waldorfske pedagogije".

U općinskim prostorijama u Donjem Kraljevcu otvorena je i izložba "Biodinamička proizvodnja zdrave hrane". U prigodnom programu nastupili su Puhački orkestar, Kulturno-umjetničko društvo i mažoretkinje iz Donjeg Kraljevca.

(Hina) vhač vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara