Dopredsjednik HND-a Luko Brailo: Napadi na Index podsjećaju me na gušenje Ferala

Tekst: I. Ćimić
Foto: Arhiva

"ONO ŠTO se danas događa Indexu podsjeća me na one godine kada se na sve načine pokušao gasiti Feral i kada su trpljeni napadi sa svih strana. Ne želim biti zloguki prorok, ali moram reći da je Index trenutno najbrži medij i najposjećeniji internet medij u Hrvatskoj i usudio bih se reći da je Index "Feral u internet svijetu" pa me na koncu i ne čudi da je upravo Index meta napada", rekao je dopredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Luko Brailo komentirajući napade na Index koji traju već gotovo tjedan dana.

> Napadi na Index i dalje traju, korisnicima ipak omogućen pristup

Brailo je dodao da ga čudi kako je izostala reakcija ostalih medija u Hrvatskoj. Naime, kako kaže napad na Index nije problem samog Indexa već i problem svih novinara jer je nesumnjivo riječ o napadu na slobodu medija.

Medijski prostor, kaže Brailo, trenutno je "zagušen" informacijama o Gotovčevima kao i o "Dikolores" a izostala je ovako bitna informacija kao što je napad na jedan medij.  

"Policija u svakom slučaju mora ovaj problem što prije riješiti. Ukoliko MUP ne može sam riješiti problem onda neka se obrate Interpolu ili nekome tko to može riješiti. Ovdje je nesumnjivo riječ o napadu na medij i slobodu izražavanja što se ne trpi ni u jednoj državi", kazao je Brailo dodajući kako iskustvo pokazuje da napadi ovakve vrste na medije nikako nisu slučajni te da je potrebno što prije naći krivce.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara