Dopusnica elitnoj poslovnoj poslijediplomskoj školi u Zagrebu

VLADA je izdala dopusnicu za rad Međunarodnoj poslijediplomskoj školi za poslovno upravljanje, čime je Hrvatska dobila elitnu poslovnu školu.

Dekanica zagrebačkoga Ekonomskog fakulteta (EF) Sanja Radas izjavila da škola kani obrazovati vrhunske menedžere, prerasti u regionalno središte i razvijati partnerstvo s poslovnom zajednicom.

Predsjednik Vlade Ivica Račan je, uručivši dopusnicu dekanici Radas, izjavio kao Vlada podupire svako nastojanje koje će stvoriti novi menedžment i uspješno povezati Hrvatsku s međunarodnim tržištem.

Hrvatska treba povezati znanje, znanost, obrazovanje i industriju, izjavio je potpredsjednik Vlade Ante Simonić, a ministar znanosti i tehnologije Gvozden Flego ocijenio je da je riječ o važnu koraku jer će Hrvatska potrebe za elitnim poslovnim školovanjem moći namiriti kod kuće.

Međunarodna poslijediplomska škola za poslovno upravljanje razvijena je u suradnji s Kelley School of Business Sveučilišta Indiane u Americi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ideja o osnivanju bila je povjerena konzorciju ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj 2000., ali su predstavnici Poslovne škole Kelly prekinuli suradnju u ljeto 2002. i ponudili Ekonomskom fakultetu u Zagrebu da ostvari tu ideju.

Američka je vlada darovala Ekonomskom fakultetu 320 tisuća dolara pomoći za ostvarenje toga posla, a Nacionalno vijeće za visoku naobrazbu u početku lipnja ove godine izdalo je pozitivno mišljenje.

Kelley School of business jedna je od vodećih takvih škola u SAD-u. Razvila je slične programe u Sloveniji, Madžarskoj, Poljskoj i Češkoj.

U Hrvatskoj će škola početi u siječnju 2004., a predavat će vrhunski američki i hrvatski znanstvenici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara