DORH o nestalom Brkićevom spisu dva sata ispitivao bivšeg načelnika policije

DORH o nestalom Brkićevom spisu dva sata ispitivao bivšeg načelnika policije
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

BIVŠI načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić danas je ispitan u sjedištu Državnog odvjetništva (DORH), gdje se vodi interna istraga o nestanku spisa, odnosno probijanju policijskih mjera u istrazi tzv. elitne prostitucije 2011. godine.

Nakon dvosatnog ispitivanja, Bijelić nije želio ništa reći novinarima koji su ga čekali ispred DORH-a.

Rekonstrukcija pri kraju

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić jučer je kazao da je pri kraju rekonstrukcija nestalog spisa o aferi u kojoj se s curenjem podataka iz policijske akcije povezuje zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika sabora Milijana Brkića. Jelenić je kazao i da se "unutar kuće" nastavlja rasvjetljavanje okolnosti o nestalom spisu kako bi se utvrdilo radi li se o slučajnom propustu ili namjeri.

U utorak su izjave o nestalom spisu u sjedištu DORH-a, među ostalima, dali i Brkić, tadašnja općinska državna odvjetnica Željka Pokupec te šef riječkog PNUSKOK-a Božo Barbarić. Taj je policajac 2011. sastavio dokumente u kojima stoji da je Brkića dvoje osumnjičenika u istrazi o prostituciji prokazalo kao krticu, iako svoje tvrdnje naknadno nisu ponovili pred istražnim sucem koji je tada vodio istragu.

Pokupec i Barbarić nakon ispitivanja nisu željeli ništa komentirati, dok je Brkić rekao da je žalosno da njega terete za probijanje mjera u akciji koju je 2011. vodio kao zamjenik ravnatelja policije, a rezultirala je uhićenjima i sudskim epilogom. Dodao je i da je pitanje u kojoj je mjeri politička hajka usmjerena protiv njega, a u kojoj mjeri protiv HDZ-a.

Bijelić je nakon izbijanja afere medijima kazao da je u tom slučaju sve provedeno u skladu s pravilima struke i zakona.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara