DORH odbacio prijavu Medike protiv Rađenovića

DORH odbacio prijavu Medike protiv Rađenovića

Foto: Arhiva

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv Igora Rađenovića, predsjednika Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb kojeg je prijavilo trgovačko društvo Medika d.d. iz Zagreba, zbog sumnje da bi počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne i povrede ravnopravnosti u obavljanju gospodarske djelatnosti, izvijestilo je danas Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Naime, prijavljenika se u kaznenoj prijavi sumnjičilo da bi u svojstvu predsjednika Upravnog vijeća Gradskih ljekarni Zagreb, zajedno s drugim nepoznatim osobama, tijekom postupka odabira veledrogerija s kojima će Gradske ljekarne surađivati tijekom prvog polugodišta 2011., odlučujuće utjecao da se izabere ponuda najnepovoljnije veledrogerije Oktal pharma d.o.o., počinivši i niz nepravilnosti tijekom samog postupka odabira i to na način da je tu pravnu osobu stavio u povlašteni položaj u odnosu na druge dobavljače,  te da je  toj pravnoj osobi neovlašteno  učinio dostupnim podatke koji su poslovna tajna. Opisanim radnjama, navodi se u prijavi, prouzročena je šteta velikih razmjera trgovačkom društvu Medika d.d. i ostalim dobavljačima i istovremeno pribavljena znatna protupravna imovinska korist za izabrano Društvo", podsjeća DORH.

"Kako je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je upravo prijavljenik u postupak odabira dobavljača uveo transparentno postupanje, te da je cijeli postupak odabira proveden sukladno aktima Gradskih ljekarni Zagreb, bez ikakvog prijavljenikovog bilo formalnog bilo neformalnog pritiska i utjecaja, to nisu potvrđeni navodi prijave da bi prijavljenik, zajedno s nepoznatim osobama, počinio prijavljena kaznena djela odnosno da bi na nezakonit način favorizirao jednog ponuđača, i to najnepovoljnijeg, u odnosu na druge ponuđače, odnosno da bi na bilo koji način utjecao na članove Stručne grupe i ostale članove Upravnog vijeća, niti da bi odao poslovnu tajnu. Stoga je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave zbog nepostojanja osnovane sumnje na počinjenje prijavljenih kaznenih djela ili kakvih drugih kaznenih djela koje se kazneno progoni po službenoj dužnosti", zaključak je DORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara