DORH traži od policije da istraži curenje informacija o istrazi protiv Brkića

DORH traži od policije da istraži curenje informacija o istrazi protiv Brkića
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Zagrebu zatražilo je danas od policije provođenje izvida zbog teksta u tjedniku Nacional u kojem su objavljeni transkripti iz istrage protiv Brkića i ostalih.

DORH smatra da postoje sumnje u odavanje službenih tajni te povrede tajnosti postupka.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. "Transkripti o špijuniranju", poduzima potrebne radnje, te je naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona. 

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona", objavljeno je na stranicama DORH-a.

Vaso špijunirao mladu plavokosu lokalnu dužnosnicu HDZ-a?

Podsjetimo, Nacional je u utorak objavio kako je Milijan Vaso Brkić špijunirao danas 29-godišnju Anitu Nosić, mladu plavokosu lokalnu dužnosnicu HDZ-a, načelnicu općine Lovreć u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Poruke koje Nacional objavljuje datiraju od svibnja 2018., a Brkića je zanimalo ima li intime u korespondenciji lijepe HDZ-ovke i muškarca s druge strane. Inače, Brkić je od nje stariji 18 godina.

"Ima li intime?", pitao je Brkić Vargu u jednoj od poruka.

"Malo", odgovara mu Franjo Varga.

"I od nje", znatiželjan je bio Milijan.

"Malo", odgovara Varga.

Njegov brat Jozo špijunirao je A. V., vjerojatno atraktivnu brinetu, voditeljicu marketinga jedne strane kozmetičke tvrtke. Ona nije politički eksponirana, a nije jasno u kojem je odnosu bila s Jozom Brkićem koji joj je navodno poklonio iPad koji mu je ona vratila pa je tako došao do nekih njenih passworda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara