DORH zaprimio DIP-ovu prijavu o navodnoj krađi mandata: Postupit ćemo prema zakonu

DORH zaprimio DIP-ovu prijavu o navodnoj krađi mandata: Postupit ćemo prema zakonu

Foto: Hina

DRŽAVNO odvjetništvo je zaprimilo kaznenu prijavu koju je Državno izborno povjerenstvo (DIP) podnijelo nakon izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka (HDZ) o postojanju indicija o krađi zastupničkih mandata, što upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata.

Nakon zaprimanja prijave Državno odvjetništvo kratko je izvijestilo tek da će postupiti "sukladno zakonskim odredbama".

DIP je Državnom odvjetništvu kazneno prijavio nepoznatog počinitelja zbog mogućeg počinjenja kaznenog djela izborne prijevare. Najavljujući prijavu DIP je u ponedjeljak izvijestio da Karamarkova izjava "upućuje na sumnju u pravilnost izbornih rezultata kroz navod o postojanju indicija o 'krađi' mandata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a u subotu je u Imotskom izjavio kako postoje indicije da je u izbornoj noći Domoljubna koalicija pokradena za pet ili šest mandata i najavio da će se to ispitati. Potom je u nedjelju na svom Facebook profilu izrazio nadu da će nadležna državna tijela progovoriti o načinu kako je u državno vlasništvo u vrijeme vladavine SDP-a dospjela tvrtka APIS, koja je imala potpuni nadzor nad biračkim popisima i prebrojavanjem glasova na parlamenatarnim izborima te istaknuo kako će to biti početak rasvjetljavanja što se događalo u izbornoj noći 8. na 9. studenog 2015.
 
Karamarko je u ponedjeljak objavio i da podržava brzu reakciju DIP-a, dok je APIS opovrgnuo njegove tvrdnje da je ta tvrtka imala potpuni nadzor nad prebrojavanjem glasova na parlamentarnim izborima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara