Dovršeno razminiranje u karlovačkom prigradskom naselju Brođani

PIROTEHNIČARI i specijalni strojevi zagrebačke tvrtke "Doking" završili su razminiranje okućnica u karlovačkom prigradskom naselju Brođani, izvijestio je vlasnik "Dokinga" Vjekoslav Majetić na današnjem prijamu u povodu toga kod karlovačkog gradonačelnika Bože Johe.

Razminiranje je financirano akcijom karlovačkog Rotary cluba "I mi to možemo", u kojoj su djeca karlovačkih osnovnih škola prikupila 150 tona starog papira, što je bilo dostatno za razminiranje oko 10 tisuća četvornih metara, a tvrtka "Doking" je, kao donator, razminirala čak tri puta veću površinu, ukupno 31.700 četvornih metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Doking" je još prije u Brođanima po neprofitnoj cjeni razminirao oko 100 tisuća četvornih metara, te su obje donacije vlasnika tvrtke Vjekoslava Majetića vrijedne najmanje 300 tisuća kuna. Ta zagrebačka tvrtka za razminiranje također je pojedinačno najveći donator u razminiranju grada Karlovca.

"Doking" proizvodi i specijalne strojeve za razminiranje i izvozi ih u države zapadne Europe i Afriku, a najavljeno je da će se njegovi pirotehničari uključiti u razminiranje i uklanjanje neeksplodiranih eksplozivnih naprava u Iraku čim stanu vojne operacije.

Karlovački gradonačelnik Božo Joha zahvalio je i "Dokingu" i rotarijancima, a aktivist karlovačkog Rotary cluba Krešimir Veble obećao je da će se do 2005. godine, kada se obilježava 100. obljetnica rotarijanstva u svijetu, prikupiti dovoljno novca da se Karlovac učini gradom bez mina.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara