Doznali smo detalje predaje bankara koji je nestao iz Vrlike s 11 milijuna kuna

Doznali smo detalje predaje bankara koji je nestao iz Vrlike s 11 milijuna kuna
Foto: Pixsell/Miranda Cikotic

U OVIM trenucima u splitskoj policiji započinje ispitivanje Srđana Djakovića, dugogodišnjeg šefa vrličke poslovnice OTP banke, koji se jutros odlučio predati nakon što je prije desetak dana pobjegao s bankinih 11 milijuna kuna.

>> Policiji se predao bankar koji je iz Vrlike nestao s 11 milijuna kuna

Prema riječima njegova odvjetnika Joška Čeha, Djaković ga je kontaktirao rano jutros, oko šest-sedam. "Mi smo već u devet bili u policiji, zajedno smo došli na vrata", veli Čeh te napominje kako ne zna detalje o Djakovićevu bijegu: "Taj dio mi nije ni zanimljiv." "Osim toga, taj dio ipak mora reći on u svojoj obrani. Ja sad upravo žurim u zgradu Policijske uprave gdje me čekaju da on iznese obranu, ovu prvu, kao osumnjičenik", kazao nam je Čeh.

"Savjetovao sam mu da se preda što prije, rekao mi je da je spreman to napraviti isti čas"

"On je jutros tražio odvjetnika, vjerojatno je po preporuci došao do mene, tražio savjet. Posavjetovao sam ga da se preda što prije, a on je rekao da je to spreman isti čas učiniti. Očigledno je mislio isto, samo je tražio potvrdu da je to pametan i razuman potez", izjavio nam je Djakovićev odvjetnik.

Jedino što se ne zna je - što je s novcem

Kako smo doznali, bivši šef vrličke poslovnice OTP banke nije bio uznemiren, ponašao se kao čovjek koji se psihički pripremio na predaju, tek ga je desetodnevno bježanje iscrpilo.

O sudbini novca koji je uzeo zasad ne znamo ništa.

Index razgovarao s njegovim prijateljem

Nekoliko dana nakon što je Srđan Djaković pobjegao s 11 milijuna kuna iz sefa, razgovarali smo s njegovim prijateljem Nikolom Blaževićem. Blažević je bio predsjednik lokalnog Kinološkog društva u četiri mandata dok je Djaković bio dopredsjednik. Blažević je za odbjeglog prijatelja imao samo riječi hvale.

"Ma to je najbolji čovik, specijalac, bogati", tvrdi naš sugovornik.

"Jesmo, dobri smo bili, lovci, bili skupa u ratu, cili rat smo bili skupa, u kinologiji je bio dobar. To šta se dogodilo... šta ja znam, meni je ža, tako da mi je teško bilo šta reć. Bio je krasan, volio je ljude, prijatelje, a šta se tu dogodilo, ne znam ti stvarno", priča Blažević pa otkriva da je sa Srđanom sjedio na piću prošlog četvrtka i baš se ni iz jednog djelića njihova druženja nije dalo naslutiti što će se dogoditi. Prema Blaževićevim riječima, Srđan Djaković nije pričao čak ni što planira nakon najavljenog zatvaranja poslovnice u Vrlici.

"Sve je bilo normalno"

"Ništa nije govorio o tome nit sam ga ja htio gnjavit, niti me to interesiralo. Sve je bilo normalno", prepričao nam je Blažević posljednji susret s medijski najatraktivnijim bjeguncem.

U međuvremenu smo čuli da je Srđan bio blizak HDZ-u. Jure Plazonić, vrlički gradonačelnik i šef tamošnjeg HDZ-a, rezolutno nam je zanijekao da je Srđan bio član stranke, a nas je zanimalo što veli Blažević, je li njegov prijatelj bio HDZ-ovac.

"Stvarno ti to ne znam. On ti je malo po tom pitanju ka i ja... jer to ti je veliki lopovluk, kriminal, pa nismo mi baš po tom pitanju nikad komentirali", rekao nam je tada Blažević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara