Dožupan: Dolazimo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Hrvatskoj

Dožupan: Dolazimo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Hrvatskoj
Sceenshot: Facebook

DOŽUPAN Primorsko-goranske županije Petar Mamula nedavno je bio dio službene delegacije koja je posjetila Republiku Srbiju, gdje su bili na Festivalu trube u Guči uz udrugu čiji su članovi od županije dobili novac za odlazak na taj festival.

Mamula je tada dao izjavu za jednu tamošnju TV kuću, a njegova je izjava podignula dosta prašine, javlja Fiuman

"Došli smo iz najzapadnijeg srpskog mjesta u, ajmo reći, Republici Hrvatskoj"

“Ove godine smo došli s jednim društvom iz jednog malog mjesta iz Gorskog kotra iz Primorsko-goranske županije, iz Gomirja, iz zapravo najzapadnijeg mjesta srpskog u, ajmo reći, u Republici Hrvatskoj”, rekao je Mamula tijekom službenog puta u Republici Srbiji.

Ovdje ipak treba s rezervom reći kako nije jasno odnosi li se dio s "ajmo reći" na ono što je izrekao neposredno prije u izjavi o "najzapadnijem srpskom mjestu" (što bi i samo po sebi moglo biti problematično) ili na Republiku Hrvatsku, kako su to interpretirali neki županijski zastupnici.

Oni su Mamulu, naime, na nedavnoj sjednici Županijske skupštine prozvali zbog njegove izjave, a Mamula je sve demantirao. 

Mamula demantira

“Izjave koje govorite nisam dao, to jasno i glasno govorim s ove govornice. Molim vas da prikažete tu snimku. Nikad nisam rekao “ajmo reći Republika Hrvatska”, uvijek sam jasno i glasno dao do znanja otkuda dolazim i čiji sam državljanin”, rekao je Mamula.

U međuvremenu se pojavila i videosnimka njegove izjave, a Mamula se o svemu nije naknadno oglasio. 

Mamula je već duži niz godina na funkciji dožupana u Primorsko-goranskoj županiji, a do te “fotelje” došao je uz pomoć 781 glasa kao kandidat za dožupana iz redova srpske nacionalne manjine, od ukupno približno 15 tisuća Srba koliko ih prema posljednjem popisu stanovništva ima u PGŽ. Župan Komadina, primjerice, sa svojim zamjenicima, dobio je povjerenje od strane gotovo 58 tisuća stanovnika Primorsko-goranske županije. Mamula prima mjesečnu plaću od približno 15 tisuća kuna, odnosno 27 tisuća bruto.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara