Dr. Raoulu Kneuckeru nagrada Hrvatsko-austrijskog društva

HRVATSKO-AUSRIJSKO društvo (HAD) uručilo je danas svoju bijenalnu nagradu Raoulu Kneuckeru, za njegov doprinos u poticanju odnosa između Hrvatske i Austrije, na području znanosti, kulture, gospodarstva i politike.

Dr. Raoul Kneucker je generalni direktor Odjela za znanstvena istraživanja i međunarodne odnose Saveznog ministarstva za obrazovanje, znanost i kulturu Republike Austrije.

Raoul Kneucker svojim je zalaganjem puno pomogao razvoju znanosti u Hrvatskoj, a i ubuduće će se uključivati u timove koji će djelovati u okviru hrvatske politike, rekla je Greta Pifat-Mrzljak, predsjednica HAD-a na dodjeli u zagrebačkom HNK.

Dodjeli nagrada prethodili su 2. hrvatsko-austrijski znanstveni dani, u sklopu kojih se od 28. do 30. studenog u Zagrebu održao međunarodni skup ´Prema ujedinjenju europskih sveučilišta´.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu, kojem su nazočili rektori austrijskih sveučilišta, razmatrani su trendovi i izazovi u visokom obrazovanju, s ciljem olakšanja suradnje sveučilišta dviju zemalja.

Nakon što je Kneuckeru uručena nagrada (ulje na platnu akademskog slikara Tonija Franovića), on je održao predavanje ´Znanost i znanstvena politika kao dio vanjske politike´. Tim predavanjem ukazao je na potrebu veće uloge znanosti i znanstvene politike u vanjskoj politici jer se putem znanosti u bitnoj mjeri može napraviti ujedinjenje kroz Europu.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupila je Nina Kobler na gitari.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara