Dragan Kovačević, Milanovićev protukandidat za šefa SDP-a, prešao u HNS

Dragan Kovačević, Milanovićev protukandidat za šefa SDP-a, prešao u HNS

DRAGAN KOVAČEVIĆ, na prošlim unutarstranačkim izborima protukandidat Zoranu Milanoviću za mjesto šefa SDP-a, danas se odazvao Radimiru Čačiću, "dignuo sidro" i prešao u Hrvatsku narodnu stranku.

Iako je za vrijeme tih izbora bio na glasu kao "Bandićev kandidat", odnosno kandidat frakcije SDP-a kojom upravlja moćni zagrebački gradonačelnik, Kovačević je utočište potražio upravo u najjačem oponentu Milana Bandića u Zagrebu - kritičnom HNS-u.

Aktualni član Uprave Zagrebačkog holdinga preuzet će u HNS-u funkciju predsjednika Središnjeg interesnog odbora za gospodarstvo. Na novinarsko pitanje smatra li da će u HNS-u imati više mogućnosti ostvariti svoje ideje nego u SDP-u, Kovačević je odgovorio da mu je čast nastaviti se na tradiciju gospodarskih programa HNS-a, na dobrobit cijele zajednice.

Kovačević - prvorazredni suradnik u promišljanju ekonomske politike

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U HNS sam prešao jer sam osjetio da je pravi trenutak, uz ljude usmjerene na gospodarstvo na čelu s Radimirom Čačićem, da se postignu puno bolji rezultati i postane okosnica vodstva hrvatskog društva", rekao je Kovačević.

"Gospodarstvo je goruća tema Hrvatske i posebno mi je drago da imam mogućnost dugogodišnju suradnju s Draganom Kovačevićem produbiti i suradnjom u stranci. Uz cijeli niz ljudi koji u HNS-u kreiraju rješenja za gospodarske probleme Hrvatske, dobivamo prvorazrednog suradnika u promišljanju ekonomske politike", naglasio je na konferenciji, šef HNS-a Radimir Čačić.

Na pitanje kako će se ova suradnja reflektirati na kandidature za lokalne izbore, Čačić je odgovorio da će za stručnjake kao što je Dragan Kovačević uvijek biti mjesta u izvršnoj vlasti u kojoj sudjeluje HNS, bilo na lokalnoj ili državnoj razini.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara